Hem Intervju ”Inte bara att trycka på en knapp” – Jimmy Lindstrand efter segern...

”Inte bara att trycka på en knapp” – Jimmy Lindstrand efter segern mot Mamö

108
0
DELA
Till vänster Jimmy Lindstrand JIK Foto: SmålandsSporten

SmålandsSporten fick en pratstund med JIK:s assisterande tränare Jimmy Lindstrand efter den tuffa tillställningen mot FBC Malmö och det var en halvnöjd tränare som analyserade matchen.

Hej Jimmy. Hur går dina tankar efter matchen?
Jag tycker först och främst att det är skönt att vi vinner, då vi återigen visar att vi är starka i sista perioden. Vi klarar att knyta ihop säcken och vi klarar även en sex-mot-femma mot oss och det ska vi definitivt ta med oss. Men sen sett till hela matchen tycker jag att vi gör en ganska svag insats idag. Vi är inte med i varken huvud eller ben, vi slarvar för mycket på mittplan och får mycket spelvändningar emot oss. Vi har en del boll, men vi tar inte vara på lägena. 

Vad beror det på att ni inte hade huvudena med er idag?
Jag vet inte vad det är, men vi måste börja snäppa upp detta. Det är ju ändå en match kvar innan vi går in i våra viktigaste matcher för säsongen i kvalet. Då måste vi ha med oss så bra energi vi kan. Man hade hoppats på att få se det idag, den här goa´känslan. Visst kan det vara så, att då vi redan vunnit serien, de är redan klara och lite folk på läktaren kan påverka. Men jag tycker ändå att man ska kunna kräva mer av varje individ att man går in och gör sitt yttersta hela tiden. 

Just de sista matcherna har det stundtals sett ut som att ni inte är här, utan ni ligger redan och tänker på framtiden. Vad är dina tankar om det?
Det är en rätt bra analys. Jag och Niklas har också känt det lite. Det kanske har gått lite för lätt överlag och vi har teoretiskt varit klara ganska länge. Vi har försökt ta match för match och det tycker jag att vi gör helt ok, men vi måste kräva mer av varandra då det kommer till match för match. Det funkar inte att bara trycka på en knapp när det gäller. 

Segern satt hårt inne. Hur skön var den från tränarbänken sett?
En vinst är alltid go´oavsett. Tre poäng och det är därför vi är här idag. Vi tar med oss det som var positivt i slutet där vi klarade att knyta ihop säcken, men vi måste steppa upp en nivå till definitivt.