Hem Krönikor Krönika: Så, vad händer nu Tenhult?

Krönika: Så, vad händer nu Tenhult?

140
0
DELA

Vad är det som skér i Tenhults lag? Har man en spelidé eller försöker man bara att klamra sig fast i divisionen. Vad hände med illusionen? Detta frågar sig SmålandsSportens krönikör denna gång i sin krönika.

Personligen trodde jag inför den här säsongen att Tenhult äntligen skulle befästa sin position som ett mittenlag i tvåan och skaffa sig något att bygga på inför framtiden.

Ny tränare, ny sportchef samt ett lite annorlunda upplägg skulle få truppen att växa samman och den välkända kamratandan i Tenhult skulle bli ännu bättre, så var det sagt i allafall!

Det började ganska okej med hyfsade resultat i försäsongsmatcherna, attraktionskraften kändes hög bland spelare ute i kommunen och i länet, till och med några spelare ifrån mycket högre divisioner var och testade i Elmiahallen under vintermånaderna. Men sedan hände något.

Tenhult valde att köra en ”play safe” och inte satsa på de som var där och ville göra en skillnad och nu syns ganska tydligt i tabellen efter 7 spelade omgångar! 6 – 23 i målskillnad,  1 oavgjord och 6 förluster är inte siffror som skrämmer någon motståndare tyvärr.

Jag har sett ett par matcher i år samt någon träningsmatch och vid alla dessa tillfällen funderat på om det finns någon uttalad spelidé eller är tanken att lyfta boll, springa, inte tänka och hoppas på det bästa?

Tenhult har svårt nog idag, att vara en attraktiv förening att spela i och när man inte vågar ta in unga killar i truppen utan kör med beprövat material som bevisligen har nått zenit i sin karriär, ja då kommer det att bli rejält tufft resten av säsongen.
Att vara flera poäng efter och ligga tvärsist efter 7 omgångar är inte ett facit som skrämmer motståndarna.

Så agera nu innan det är försent, plocka tillbaka den skönsjungande Göthberg, gå igenom vad som fanns på försäsongen, öppna telefonboken och plånboken så kanske ni klarar detta trots allt.

För ett Tenhult i 3:an kan snabbt bli ett Tenhult i 4:an eller till och med ännu värre om inte poängtappen stoppas.

Sällan har ordet kris varit så närvarande som nu!!