Hem Krönikor Världsklass rakt i genom!

Världsklass rakt i genom!

88
0
DELA
HV71 Brynäs IF Finalmatch 3 Foto: SmålandsSporten

SmålandsSportens krönikör är tillbaka med en ny krönika och denna gång hyllas HV71 för SM-Guldet.

Jag skall i ärlighetens namn erkänna att jag inte är någon större ishockeyälskare.
Personligen tycker jag att det är för många avbrott och pauser hit och dit som stör helheten och gör spelet sönderryckt och ibland ganska tråkigt.

Inte sällan får man därför höra att man är knäpp och inte begriper sig på spelet, vilket sannolikt stämmer men för mig är helhetsupplevelsen minst lika viktig som matchresultatet. Därför är det med stolthet i fingrarna jag skriver denna krönika om den fantastiska inramning som den sjunde SM-finalen hade.

Det är som taget ur sagornas värld. Jämna matcher hela vägen, stjärnan Thörnberg blir skadad och det är osäkert om han kan vara med i resterande matcher. Publikinramningen var fantastisk och avgörandet av två äkta HV-killar, Önerud på pass ifrån just nämnde Thörnberg.

Till och med en gammal tjurskalle som undertecknad skrek och tog ett danssteg eller två men det var det värt när denna bragd fullbordades. Man kan alltid diskutera vilket SM-guld som varit störst och mest spektakulärt i form av spänning och upplevelse.

För mig så är detta guldet precis lika stort som det första 1995 med exakt samma spänning, samma motståndarlag och ännu en gång Johan Lindbom i en avgörande roll numera i båset som ledare!

Vi kanske får se en ny storhetstid alà den vi bevittnade under 00-talet om de yngre killarna inte väljer pengarna i NHL eller KHL utan stannar kvar och utvecklar sig till de hockeylirare Sverige och vårt landslag så väl behöver. För om några dagar börjar hockey VM och helt plötsligt är ishockey helt ointressant igen ända tills vi förhoppningsvis spelar final.

Fast den lär ändå inte toppa matchen vi fick se i Kinnarps arena verken spel eller publikmässigt för det VAR världsklass rakt i genom!