DELA
J-Södra Malmö FF Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

Efter matchen så får SmålandsSporten några kommentarer av Jönköpingsspelaren Jonathan Tamimi och Malmöspelaren Oscar Lewicki.

Jonathan Tamimi stod för en bra insats på sin vänsterbacksplats. Han visste att matchen mot Malmö skulle bli tuff men att laget ändå försökte spela sitt spel.

Jonathan Tamimi J-Södra Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

Det är en tuff match från början till slut. Vi försöker spela vårt spel och kämpa för varandra som vi alltid gör. Vi vet att chanserna kommer och att vi måste ta tillvara på dom då.

Att man fick ett kvitteringsmål tidigt i den andra halvleken ändrade inte matchbilden men det kav en extra boost,

Såklart får vi extra energi när Dzenis Kozica kvitterar. Men vi är ett lag som försöker trumma på och kämpar tills domaren blåser av matchen.

Fantastisk vår

Malmöspelaren Oscar Lewicki tillhörde de absolut främsta på plan med sitt positionsspel, rörlighet och sin förmåga att hitta lagkamraterna med sina passningar. Han håller med om att formen är bra för tillfället.

Oscar Lewicki Malmö FF Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

– Det känns bra, det har varit en fantastisk vår för både mig och laget. Jag har fått mycket förtroende och vi ligger i topp. Jag har en bra roll i laget och som grupp fungerar vi jättebra just nu.  Men som alltid finns det saker att jobba på och förbättra, det såg vi i början av den andra halvleken här ikväll.

Dagens första halvlek däremot var en riktigt bra sådan av Malmö FF, enligt Oscar var det kanske den bästa den här säsongen.

– Vi får matchen precis dit vi vill, vi kanske skulle ha ett mål till. Men så i andra halvlek så börjar vi bli stillastående och slarvar. Då kommer ju kvitteringen och vi får kriga oss till segern och göra av med en massa onödig energi-

Malmö tycktes inte påverkas av Södras kvitteringsmål utan tog ledningen ganska så omgående igen. Dessutom uteblev hemmalagets tryck i slutet. När jag frågar Malmöspelaren om det så säger han

– Vi är bra tränade, dessutom har vi en spelidé hur vi ska agera och spela även i sådana lägen. Det handlar om att fortsätta pressa och spela vårt spel. Det har ju gått bra hittills så vi har ett bra självförtroende och känsla i slutet av matcherna och vet att vi plockat många poäng just där.