DELA
Fredrik Hjalmarsson Fagerhult Habo IB Foto: FHIB

Fredrik Hjalmarsson mest känd i Jönköpingstrakten som en profil och poängsstark spelare i Barnarp har valt att spela i allsvenskan med Fagerhult Habo IB nästa säsong meddelar man i sitt pressmeddelande.

Fagerhult Habo fortsätter att förstärka inför kommande säsong och klubben passade samtidigt att få en pratstund med nyförvärvet. Här är pressmeddelandet och intervjun i sin helhet.

”Hej Fredrik. Återigen välkommen till vår klubb. Du är född 87 och kommer tillhöra de mer rutinerade i laget. Kan du beskriva din innebandykarriär?
–  Jag har aldrig huserat högre än division 1, bortsett från en utlandssejour i norska elitserien för några år sedan. Barnarps IF har jag spelat 6-7 säsonger i och föreningen känner jag fortfarande stort hjärta för. Det jag känner såhär i slutspurten av karriären är att man ångrar att man aldrig tog chansen att spela högre upp utan tackade nej. Nu fick jag möjlighet att skriva om det sista kapitlet och valde därför att tacka ja denna gången.

Du är känd för att vara en spelare som är giftig sista tredjedelen av banan, skulle du säga att poängproduktion är din största styrka eller finns det något annat du tycker att du är ännu bättre på?
Mina styrkor på planen ligger såklart i det offensiva spelet samt powerplay men med åren har man blivit lite mer pådrivare  och ledare än förr.

Du har gjort ett par pass med laget nu. Hur är känslan med laget?
Jag känner till några sen förr, både som medspelare och motspelare. Jag vet att det är en bra grupp och en fin mix människor, väldigt välkomnande.

Vad fick dig att välja Fagerhult Habo IB?
Innan Fagerhult hörde av sig hade jag funderat på att sluta helt och hade inte förväntat mig något intresse från allsvenskan. Min flickvän sedan ett halvår tillbaka visste faktiskt inte att jag ens spelade innebandy så hon blev också förvånad. Lite rolig kuriosa. Det som fällde avgörandet var att jag vill visa att jag kan prestera på allsvensk nivå.

Du kommer ju hänga en del i Habo nu framöver. Vad vet du om Habo?
Jag vet att man älskade att möta Habo IF i fotboll som liten eftersom man fick en gottepåse från Webes efter matchen. Sedan vet jag att Erik Edman är uppväxt där. Mycket mer än så vet jag faktiskt inte!

Assisterande tränare Viktor Andersson kommenterar nyförvärvet: – Det vi har letat efter sista tiden är spelare som kan passa bra in i vår grupp, som har någon form av spetskvalitet att tillföra och som inte tidigare fått chansen i en högre divison och känner en hunger för att lyckas. Efter att ha scoutat Fredrik väl tycker vi att han faller väl in på dessa kvalifikationer. Vår sportchef Andreas Linderum hade dessutom bra koll på Fredriks innebandykunnande sedan innan så detta ska bli riktigt spännande att se vad det kan leda till.

Vi hälsar Fredrik varmt välkommen till Fagerhult Habo IB.”