DELA
Caroline Seger Sverige Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

Det var under tisdagskvällen dags för den näst sista träningsmatchen innan allvaret drar igång för Sveriges damlandslag. Man spelade på Myresjöhus Arena i Växjö mot Skottland.

Med kvarten spelad var det Sverige som startat bäst, man vaskade fram den farligaste chansen via en hörna redan i den sjätte minuten. Man hade dessutom flera halvchanser som med lite flyt mycket väl kunde resulterat i ett ledningsmål.

Sverige lyckas få till en hel del hörnor och det känns som en målchans varje gång då man är väldigt starka och vinner kampen i boxen mot bortalagets försvar.

Lotta Schelin Sverige Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

Sveriges andra heta chans kommer i den 43:e matchminuten, också det på en hörna. Det är om möjligt ännu närmare när Lotta Schelin får på ett bra skott som räddas precis innan den går in bakom Gemma Fay i bortamålet.

Det är annars Kosovare Asslani som sticker ut i en ganska slätstruken första halvlek där Sverige hade i princip all boll. Skottland har två offsidelöpningar, det är det närmaste målchans man kommer.

Förbundskapten Pia Sundhage väljer att göra två byten inför den andra halvleken. In kommer Hanna Glas och Stina Blackstenius istället för och Jonna Andersson och Fridolina Rolfö.

Många byten i andra

Det händer inte mycket i början av andra halvlek, Sverige har svårt att skapa chanser. Det kommer ett trippelbyte i den 60e minuten då Linda Sembrant, Lisa Dahlqvist och Olivia Skough går av och ersätts av Pauline Hammarlund, Hanna Folkesson och Magdalena Eriksson.

Sverige har en riktigt bra period i mitten av halvleken då man får igång spelet igen. Ett par inlägg är ytterst nära att studsa rätt till svenska forwards. Med kvarten kvar av ordinarie matchtid har Sverige en nick i ribban av Caroline Seger.

Äntligen mål

I den 84:e matchminuten orkar Skottland inte stå emot längre utan Sverige gör 1-0 och det är Caroline Seger om håller sig framme och snyggt skarvar bollen i mål efter Hanna Glas utmärkta inlägg.

Sverige gör mål Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

Det slutar med uddamålsseger för våra blågula damer även om man kanske tycker att med det spelövertaget man har så ska segern vara större.