Hem Amerikansk Fotboll Spartans vinner hemma mot Norrköping Panthers – Slutspelschansen lever

Spartans vinner hemma mot Norrköping Panthers – Slutspelschansen lever

89
0
DELA
Jönköping Spartans Foto: Joakim Albertsson/Pressbild

Jönköping Spartans tog en imponerande seger när man besegrade Norrköping Panthers hemma på Rosenlunds IP under söndagen meddelar klubben i sitt pressmeddelande.

I grundseriens sista match tog Jönköping Spartans emot Norrköping Panthers hemma på Rosenlunds IP idag. Med gassande sol och hög temperatur vid avspark 14.00 gällde det att både lagen hade skött sitt vätskeintag senaste dygnet. På grund av 3 avhopp tidigt på morgonen innan match så kom Norrköping till spel med endast 14 spelare. Panthers fick därmed spela klokt och nyttja sina timeouts smart för att hålla sina spelare kalla och inte trötta ut sig för tidigt. Spartans å andra sidan hade runt 30 spelare och kunde spela sitt egna spel från början till slut.

Matchen börjar trevande för Spartans som inte riktigt kommer upp i nivå på anfallssidan. Man flyttar bollen stundtals men lyckas inte riktigt få kontinuitet i spelet för att göra poäng framåt. Jönköpings försvarsenhet spelar fortsatt bra, som man gjort under stora delar av säsongen, och stoppar Norrköping gång efter annan. Det är också Spartans försvarsenhet som öppnar poängprotokollet genom en så kallad pick 6 touchdown av LB Henrik Lindholm. Efterföljande tvåpoängsförsök lyckas genom en passning från QB Daniel Marza till WR Tobias Karlsson. Halvleken slutar 8-0 till Spartans som inför andra halvlek hade en del att prata om.

Jönköping Spartans Foto: Daniel Malmberg Jkpg Sports Photo/Pressbild

Andra halvlek startar precis som första slutade, ett trevande Spartans mot ett tungt och hungrigt Norrköping. Jönköping fortsätter att blanda bra spel med mindre bra spel och lyckas inte flytta bollen mot ett aggressivt Norrköpingsförsvar. Tillslut lossnar det för Jönköpingslaget som efter en mycket fin anfallsdrive gör ytterligare en touchdown, WR Carl-Gösta Magnusson fångar bollen på pass från QB Stefan Atterdal och springer in i endzone. Efterföljande tvåpoängsförsök misslyckas tyvärr. Med några minuter kvar av matchen lyckas Norrköping Panthers att få in en touchdown på Spartans försvar. Däremot stoppar Spartans deras tvåpoängsförsök utan problem. Matchen slutar 14-6 till Jönköping Spartans.

Slutspelsdrömmarna lever vidare för Jönköping Spartans. Om Borås Rhinos vinner sin match mot Carlstad Crusaders den 2a juli så hamnar Carlstad och Jönköping på samma poäng. I det fallet knycker Jönköping sista slutspelsplatsen före Crusaders tack vare inbördes möten.

Oavsett utgång i serien har Jönköping Spartans gjort en oerhört imponerande debutsäsong med 4 vinster och 3 förluster.

Poänggörare Jönköping Spartans
Henrik Lindholm 6 poäng (1 touchdown)
Tobias Karlsson 2 poäng (1 extrapoäng)
Carl-Gösta Magnusson 6 poäng (1 touchdown)