Hem Allsvenskan Oskar Drugge förlänger med VIK

Oskar Drugge förlänger med VIK

74
0
DELA

Under onsdagen undertecknade 24-årige backen Oskar Drugge ett nytt ettårsavtal med Västerviks IK och blir därmed klar för en tredje säsong i rödblått skriver man i sitt pressmeddelande.

VIK:s sportchef Tomas Lind kommenterar namnteckningen på kontraktet så här: – Härligt att ha Oskar med i truppen redan från början i år, jag tror att han med sina offensiva egenskaper och sitt högerfattade skott kan bli en starkt positiv faktor i årets allsvenska spel för VIK.

Oskar Drugge inledde sin hockeykarriär i Luleå HF, en klubb han blev trogen tills han avslutade sina juniorår i Södertälje SK med en poängmässigt lyckad säsong i J20 Elit. Därefter följde tre inledande seniorsäsonger i Kallinge/Ronneby i HockeyEttan, innan Oskar länmnade KRIF för att ansluta till Västerviks IK:s beryktade förstafemma sista året i HockeyEttan.

Oskar Drugges första säsong i VIK var en stor succé med 27 poäng på 32 spelade matcher, och även med flera fullträffar i kvalspelet som tog Västervik till HockeyAllsvenskan. Förra säsongen inledde Oskar i Vita Hästen, men redan 28 oktober anslöt Drugge till Västerviks IK:s lag i HockeyAllsvenskan. Även Oskars andra säsong i Västerviks IK blev lyckad poängmässigt med totalt 17 poäng på den del av året han spenderade i klubben.

Mer på klubbens hemsida.