DELA
J-Södra BK Häcken Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

Det var två lag med sviktande form som möttes på ett småblåsigt Stadsparksvallen på måndagskvällen där inget av lagen dominerade denna tillställning som Häcken till slut gick vinnande ur med 1-0 gjort av AIK-lånet Ahmed Yashin i BK Häcken.

Det böljade fram och tillbaka redan ifrån den första minuten, J-Södra hade en halvfarlig möjlighet redan efter två minuter som dock rann ut i sanden. Fram till den tjugonde var det Häcken som hade något mer av spelet, Södra hade dock en boll i mål i den 14:e minuten som helt rätt dömdes bort för offside.

Daryl Smylie J-Södra Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

Efter dessa farligheter så var det ganska tomt på händelser förutom ett byte på Häckens Rasmus Lindgren som nickade ihop med Daryl Smyle i straffområdet i den 25:e minuten.
Bästa chansen för BK Häcken kom i den andra övertidsminuten av första halvleken då Abu Bakkari hade ett farligt skott på mål som Cajtoft fick använda hela sin fulla längd för att rädda men den första halvleken slutade mållös.

Södra startade den andra halvleken bäst och förvirrade Häckens baklinje med positionsförändringar och snabba passningsspel, BK Häcken kändes tagna av stundens allvar och Södra gjorde lite som man ville utan att komma till avslut.

I den 55:e minuten kom ”de grönes” första byte då Williamsson klev av till förmån för Jesper Svensson för att få in lite mer fart framför mål men trots detta så hände inte mycket. I den 63:e minuten hade Häcken ett fint läge att göra mål på en tilltrasslad situation i straffområdet men en grön fot Tamimi kom dock i vägen i sista sekunden och kunde avvärja farligheten.

J-Södra BK Häcken Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

Runt den 65:e minuten började Häcken ta över halvleken och i den 77:e minuten gjorde Jashin 1-0 för BK Häcken med ett skott som smet under Cajtoft. Upprinnelsen till det hela var dock en kommunikationsmiss mellan Calisir och Cajtoft i målet som Häckenspelaren snappade upp. Södra flyttade upp så mycket man hade på planen men utan att komma till avslut mot ett mycket väl kämpande BK Häcken som kunde spela av matchen till vinst med 1-0

I avdelningen positiva överraskningar så fick vi se en pigg debutant i Kalle Ekman som tog för sig och visade potential den korta tid han var på planen. I övrigt så har Aasmundsen har växt ut till en rejäl mittfälts general som sliter och står i vägen och skapar mycket på väldigt små ytor. Bäst för dagen var Alex Portillo som inte gjorde ett misstag i matchen, Joakim Karlsson lär få det tufft att ta tillbaka sin plats som mittfälts partner till Calisir om Portillo fortsätter att övertyga i sitt försvarsspel.

Till avdelningen negativa överraskningar hamnar publiksiffran! 3 491 personer på en allsvenskmatch en härlig julikväll som denna är bara för dåligt.