DELA
Gabriel Nord JKC Foto: Lise-Lott Almlöf

I helgen avgjordes den prestigefyllda Prins Carl Philips Racingpokal. Tävlingen arrangeras av Lidköpings Kartig Club i samarbete med STCC och Kungliga Automobil Klubben meddelar man i sitt pressmeddelande.

Prins Carl Philip var på plats som både förare och prisutdelare. Det är 5: e året i rad som tävlingen arrangeras och syftet med tävlingen har från start varit att lyfta fram unga talanger och hjälpa dessa i sina karriärer.

Gabriel Nord körde hem dubbla pallplatser med ett silver i lördagens tävling efter en stark uppkörning från 9: e startruta. Under söndagen flöt det på än bättre och Gabriel tog pole position, vann båda heaten, blev tvåa i förfinalen och sedan först över mållinjen i finalen och tog därmed hem guldet. Detta i klassen Rotax Max Junior.

Caspian Hagman Foto: Pressbild

Caspian Hagman körde in på en 2: a plats och tog därmed hem silvret i klassen J60 efter en stark uppkörning i finalen. Detta efter att han både blivit avkörd och fått ett domslut emot sig i kvalheaten. Han satte dessutom tävlingens snabbaste varvtid. Fortsatt i samma klass körde Neo Rocksjö in på en 7:e plats.

I den större klassen KZ2 så tävlade Andreas Rydell och körde in på en bra 11: e plats.

Klubbens ordförande Patrik Sigurdh tävlade också och det i klassen Rotax Max DD2. Patrik kämpade med farten hela helgen, men körde till slut hem en 6: e plats. Prins Car Philip tävlade i samma klass och slutade på en 12: e plats.