Sebastian Wännström HV71 Foto: Marcus Vilson

Regerande svenska mästarna HV71 visade inga mästartakter när man under lördagseftermiddagen förlorade i bortamötet med nykomlingen Mora IK. Det var också HV71:s andra raka förlust.

HV71 åkte på sin andra raka förlust i bortamötet med nykomlingen Mora IK och det var ingen höjdarinsats de regerande mästarna stod för. Man slarvade alldeles för mycket i det defensiva spelet och hemmalaget var snabba att straffa jönköpingslaget.

HV71 rivstartade

Dock var det gästerna som tog ledningen relativt omgående och man hade en tvåmåls-ledning innan Mora och framför allt John Persson show startade. Moras reducering gjordes av Alexander Hilmersson och i slutet av den första akten kvitterade sedan John Persson med sitt första mål av tre denna kväll.

Hårt arbetande hemmalag

Mora startade den andra perioden bäst och man började vinna fler man mot man kamper, vilket störde gästerna ordentligt. John Persson fullbordade sitt hattrick denna akt och innan perioden var över, hade man en 4-2 ledning inför den avslutande akten.

Aggressivt bortalag

HV71 höjde intensiteten betydligt i den tredje akten och man jagade i första hand en reducering. Denna kom så genom Max Wärn efter 17:20 och vi hade nerv i matchen igen. Gästerna tog ut Linus Söderström ur kassen och sökte få till en kvittering, men dala-laget höll emot och kunde i stället sätta 5-3 i öppen kasse.