Hem Krönikor Äntligen – Jönköping är årets idrottsstad

Äntligen – Jönköping är årets idrottsstad

362
0
Jönköping Årets Idrottsstad här under Ironman 70.3 Foto: SmålandsSporten/Marcus Vilson

I slutet av förra veckan stod det klart att Jönköping blev Årets Idrottsstad och om detta skriver SmålandsSportens krönikör Hans Gustafsson denna gång.

Personligen blev jag riktigt förvånad när jag insåg att vi i vår stad faktiskt var med i racet om att bli årets idrottsstad. Blotta tanken på att vi skulle vara påtänkta för denna fina utmärkelse kändes klart främmande och inte helt verklighetsförankrad faktiskt!

Sedan inser jag efter en stunds tänkande vilken enorm bredd som finns i den här stan och hur många utövare, ledare och föreningar som tillsammans bildar denna matta av utövande och då ställs detta pris i en helt annan dager. Samtidigt är detta i min mening en rejäl knäpp på näsan på de styrande och bevisar otvetydigt att omgivningarna är underordnade prestationerna som presterats under året som gått.

HV71, Jönköpings Södra, JIK, JSS, JKK, IF Hallby SOK med flera har alla (förutom HV71 och JIK) uppnått nivåer som är i överkant sett till de platser de utövar sina respektive idrotter och det gör utmärkelsen ännu mer berättigad.

Den stora frågan är nog snarare hur länge dessa aktiva och eldsjälar i bakgrunden orkar hålla på att slita med ytterst daterade arenor och inventarier. Därför skänker jag en tanke till Jönköping Bandy som utan jämförelse har de sämsta förutsättningarna för att bedriva sin idrott på den nivå de ändå gör år efter år.

De samt några andra är de riktiga pristagarna och borde lyftas fram lite extra för det förtjänar de verkligen. Det tillsammans med en inomhusarena likt den på Skogsvallen i Nässjö, det är dags nu!