Hem Krönikor Är Olsson den enda nya spelaren?

Är Olsson den enda nya spelaren?

370
0
Fredrik Olsson J-Södra under mötet med Hammarby IF Foto: Marcus Vilson

Så kom då nyheten som vi alla väntat på, ett nyförvärv presenterades av J-Södra! Inte en dag för tidigt enligt min mening och dessutom är det en gammal bekanting som drar på sig den gröna tröjan igen.

De två säsonger Fredrik Olsson förra gången var J-Södra spelare så härskade han ohotat i straffområdet och gjorde mål av ingenting. Detta tog Södra till Allsvenskan, men Olsson valde att kliva av det gröna tåget för att fortsätta i dåvarande Superettan klubben Halmstad BK. Många har undrat varför, men få vet egentligen anledningen till varför Olsson inte följde med Södra upp i fotbollens finrum.

Men skall man spekulera så handlade det troligtvis om garanterad speltid, något väldigt få spelare kan tillskanska sig i Sverige. Speltiden för Olsson har varit begränsad i Halmstad under innevarande säsong och när Halmstad nu under sommaren handlat in Johan Oremo, ifrån den i Superettan döende dandyn Gefle IF, så lättade inte konkurrensen för Olsson direkt! Lägg därtill att Olsson endast hade ett halvår kvar på sitt kontrakt med Halmstad och inte nått sin fulla potential den här säsongen. Därför valde Olsson helt rätt och flyttade “hem” igen.

Men är då Olsson frälsaren som kommer i någon mån fylla tomrummet efter Pavel Cibicki Nej det är han inte och det är dessutom några fler saker med detta som bekymrar mig.

För det första, varför Fredrik Olsson? Lika hyllad som han var under sin period här förra gången, lika delar besvikna blev vi när han valde Halmstad i Superettan i stället för ytterligare en säsong i “grönt”. Någon sa till mig att han är väl “bekant” med Södras spelsystem! Men det betyder ju också att Södra har i stort sett samma spelsystem som i Superettan och kan det då vara en av anledningarna till varför man nu ligger där man gör i tabellen?

För det andra, vem skall Olsson konkurrera med i laget? För att prestera på den nivån Södra är nu så krävs det inre konkurrens på alla positioner i laget och som det ser ut nu så är Olsson tämligen ensam på sin plats i laget och det känns inte som ett lyckat koncept i längden.

Så därför behöver Södra värva in ytterligare en offensiv kraft som går rakt in i startelvan och som kan konkurrera med både Olsson och Thelin i en första elva. Det får inte finnas några heliga kor i ett lag på den här nivån och vill man klara sig kvar så måste man nog analysera sig själva och vädra och förbättra de brister som påvisats så här långt under den här säsongen.