Hem Hockey HV71 vann den första ronden efter storspel av PW

HV71 vann den första ronden efter storspel av PW

313
0
HV71/Arkivbild Foto: Marcus Vilson

HV71 gästade under torsdagskvällen Lindab Arena för det första mötet av två i det så kallade back-to-back mötet med Rögle BK. Efter tre spelade perioder kunde till sist HV71 gå segrande ur striden med 2-1 efter periodsiffrorna 1-1, 0-1, 0-0.

Händelserik första akt

Rögle fick en ypperlig möjlighet att ta ledningen tidigt i den första perioden då Oscar Sundh visades ut för en hög klubba, men HV71 var starka i sitt boxplay och stressade hemmalaget som inte fick till något etablerat spel. Rögle var det aggressivare laget och skapade flertalet chanser och man skulle till sist också få utdelning. När David Ullström visades ut passade Bryan Lerg på att kruta in ledningsmålet bakom en skymd Fredrik Pettersson-Wentzell. Ett rättvist mål sett till hur spelet sett ut så långt.

Även HV71 skulle få möjlighet att spela i numerärt överläge när Justin Pogge visades ut för fasthållning, men pucktempot var alldeles för långsamt och det var därmed inga problem för Rögle att försvara sig. Rögle fortsatte att skapa möjligheter, men Fredrik Pettersson-Wentzell spelade stort i kassen och räddade kvar gästerna i matchen. HV71 spelade upp sig i slutet av akten och satte tryck mot Rögle, vilket gjorde att man fick med sig ett powerplay med 2.54 kvar av perioden. Då small det från Martin Thörnberg och kvitteringen var ett faktum.

Om man inte skjuter blir det inga mål – Martin Thörnberg, HV71
Het, Hetare, Ullström

Daniel Widing fick en kanonchans efter bara halvminuten spelad i den andra perioden när han bröt sig fri med Fredrik Pettersson-Wentzell, men skottet gick högt över. Oscar Sundh fick sedan även han en fin chans, men pucken hoppade till i det slutliga ögonblicket. Spelet böljade fram och tillbaka och inget av lagen fick till något direkt ordnat spel. Noterbart i matchen var hur båda lagen gick rakt på mål, vilket är ovanligt i svensk hockey.

Det intensiva tempot lugnade halvvägs ned sig och det passade Rögle bäst. Man tog tag i spelet och skapade en del långa anfall i HV71:s zon, men kom dock aldrig riktigt in på mål. Mycket tack vare gästernas aggressiva försvarsspel. HV71 skapade en del möjligheter och närmast var David Ullström två gånger om, men pucken gled strax utanför Pogges stolpe. Till sist skulle Ullström få utdelning då han styrde in Stefan Elliotts skott från blålinjen. Det var också det sista som hände i akten.

Det känns som att vi är på rätt väg – David Ullström, HV71

Fenomenale Fredrik Pettersson-Wentzell

HV71 tog tag i taktpinnen i den tredje perioden och under första minuterna fick Rögle knappt tag i pucken. HV71 tryckte tillbaka Rögle ordentligt och fick en hel del långa anfall, vilket halvvägs skulle ge en utvisning och möjlighet att dryga ut ledningen. Dock höll man på att ställa till det ordentligt stundtals, men Fredrik Pettersson-Wentzell redde upp situationerna. Rögle spelade upp sig betydligt efter Jönköpinglagets chocköppning i den tredje perioden och efter 12:04 fick man med sig en utvisning, men trots en stark forcering mot gästernas mål ville inte pucken in.

Med ca 1:30 kvar av perioden tog en vansinnig Cam Abbott ut Justin Pogge ur målet och satsade på sex utespelare. Taylor Matson fick en kanonchans, men Pettersson-Wentzell var vaken. Rögle tog time out med 32 sekunder kvar, men detta hjälpte dock inte och därmed gick den första ronden till Jönköpingslaget. Retur väntar imorgon i Kinnarps Arena.

Matchfakta
Rögle BK-HV71 1-2 (1-1, 0-1, 0-0)
Skott: 21-22 (9-9, 3-8, 9-5)
Utv: 6-8 (4-4, 0-2, 2-2)
Publik: 3 597
Arena: Lindab Arena, Ängelholm

Mål period 1:
1-0 | 08:14 Bryan Lerg (ass: J. Connolly, B. Youds)PP1
1-1 | 17:52 Martin Thörnberg (ass: D. Reese, S. Wännström)PP1

Mål period 2:
1-2 | 34:32 David Ullström (ass: S. Elliott)

Mål period 3:
Inga Mål