Hem Krönikor Krönika: Det är slarvet som fäller HFF i år

Krönika: Det är slarvet som fäller HFF i år

421
0
Husqvarna FF Foto: Wikipedia

Efter att ha bevittnat ett antal matcher på Vapenvallen i år så kan jag utan omsvep konstatera att det är slarvet i spelet som kommer och som redan har fällt sitt avgörande i år.

När jag tidigt i våras tippade HFF som en av kandidaterna till seriesegern så gjorde jag det med viss övertygelse. Det finns unga och spännande spelare i truppen som vill visa framfötterna, det finns rutin så det räcker och några spelare som egentligen är alldeles för bra för Division 1 fotboll.

Så den gamla devisen “good on paper, crap on grass” håller i allra högsta grad och slarvandet på planen är högst bekymmersamt. Det slarvas i uppspelsfasen, i försvarsspelet och även på en del fasta situationer och det är så matcherna förloras.

Allt detta sammantaget är manna i från himlen för en motståndare som inget hellre vill ta tre poäng på bortaplan. Det är även tydligt att de yngre spelarna överarbetar situationer och gör det svårt för sig själva men det är också lika tydligt att de med rutin och erfarenhet gör precis tvärtom. Alltså alldeles för lite i samma situation.

Så visst är detta ett läroår för många av de yngre spelarna, men samtidigt borde man haft fler poäng än vad tabellen visar. Klinisk precision talar man om ibland. I mina öron låter det som en medicinsk term, men låt gå för precision och med en högre sådan så kommer förhoppningsvis hösten att bli ett trevligt fotbollsminne.

För spelarna finns där och ibland även spelet och om det bara slutade att slarvas så hade HFF legat ganska många placeringar högre upp!