Viktor Klintsten i Sveriges mål Foto: Adam Troy

Sverige tog sin andra seger i The World Games i Wroclaw när man under fredagskvällen besegrade Schweiz med 3-0. Nu väntar semifinal under lördagen mot Tjeckien. – Vi har många spetsar i det här gänget, säger förbundskapten Mikael Hill i ett pressmeddelande.

Efter storsegern mot USA tidigare under fredagen med 20-0 blev det en helt annan matchbild i gruppfinalen mot Schweiz i The World Games. Matchen böljade fram och tillbaka, men målen uteblev länge.

Det var första elva minuter in i den andra perioden som nollan spräcktes. Kasper Hedlund hittade en fri Kim Nilsson framför målet som stötte in ledningen. – Det blev en ganska svängig tillställning. Vi var hyggligt förberedda på hur Schweiz skulle spela, men de är väldigt starka med sin energi och sitt direkta spel mot kassen. Jag var nöjd hur vi kunde kyla ner matchen i slutet på andra perioden efter 1-0-målet, säger förbundskapten Mikael Hill.

I slutperioden hittade Kim Nilsson fram till Johannes Larsson som gjorde 2-0, innan det blev omvända roller och Larsson jobbade fram bollen till Nilssons andra mål för kvällen som betydde 3-0. – Vi har många spetsar i det här gänget. Ena dagen är det ena delen av laget som träffar rätt och andra dagen den andra delen av laget. Det finns många matchvinnare, säger Hill och passar på att hylla målvakten Viktor Klintsten som höll sin första nolla i blågult.

– Han gjorde en kanonmatch och han är en jättebra målvakt. Jag kan inte säga att jag förvånad.

Sverige möter Tjeckien i morgondagens semifinal klockan 17.00. Den matchen går att följa live på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

Läs mer om The World Games på den officiella hemsidan.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Första perioden

Andra perioden
1-0 (11.19) Kim Nilsson (Kasper Hedlund)

Tredje perioden
2-0 (01.23) Johannes Larsson (Kim Nilsson)
3-0 (03.59) Kim Nilsson (Johannes Larsson)