Hem Hockey CHL Tuff lottning kan störa HV71:s CHL-planer

Tuff lottning kan störa HV71:s CHL-planer

286
0

Lottningen för 2016/17 års Champions Hockey League avverkades idag och för HV71 ser årets motstånd tuffare ut än tidigare år. Nedan går vi igenom lagen analyserar utsikterna i turneringen.

HV71 gick till i åttondelsfinal under fjolåret där man till sist fick se sig utslagna efter en svag insats hemma, då man nollades av Sparta Prag i en match där inget gick HV71:s väg. Däremot hade man gått riktigt bra i gruppspelet där man förlorade endast en match. I sextondelen vann man båda sina möten med Lukko Rauma, för att sedan i åttondelsfinal vinna en och förlora en match mot Sparta Prag.

Tuffare lottning i år

Tittar vi på årets grupp ser den till en början ut att vara tuffare än fjolårets. Framför allt då Ocelari Trinec samt Adler Mannheim kan sätta stora käppar i hjulet för de svenska mästarna. Däremot kan Esbjerg Energy bli slagpåsen i gruppen.

Ocelari Trinec, har en titel i den tjeckiska ligan (Czech Extraliga), men under föregående säsong slutade man på en andra plats samt åkte ur i kvartsfinalserien. Men det är absolut inget dåligt lag Trinec förfogar över. Det finns en hel del kända namn samt en hel del intressanta namn att se upp med. Det finns en stor risk att Ocelari kan ställa till det för HV71. Tippas som gruppvinnare.

Adler Mannheim, är ett annat lag som det gäller att se upp med. Laget har totalt sju ligatitlar (DEL) och senast blev man utslagna i kvartsfinal mot Eisbären Berlin i den sjunde och avgörande matchen. Mannheim har ett slagkraftigt lag som kan ställa till det för de flesta lag och med bland annat bröderna Goc (Marcel och Nikolai) har man en giftig offensiv. Kan slåss om andra platsen med HV71.

Esbjerg Energy, är ett danskt lag som egentligen inte ska kunna hota HV71. Dock har man vunnit den danska ligan (Metal Ligaen) de två senaste säsongerna. Så det är inget dåligt lag. Kommer att bli slagpåsen i gruppen.

Bra start viktigt

Det är ingen lätt grupp Jönköpingslaget har lottats i och det gäller att man får en bra start på CHL-äventyret. Dock ser möjligheterna att ta sig förbi gruppspelet inte allt för svåra ut, utan man bör ha en fin möjlighet. Största hotet kan dock Adler Mannheim bli.