Fredrik Olsson J-Södra under mötet med Hammarby IF Foto: Marcus Vilson

Inför en storpublik tog J-Södra emot publiklaget Hammarby i en match som skulle visa sig bryta den nio matcher långa sviten utan trepoängare för Jönköpingslaget.

Första kvarten är spelet väldigt jämt med bortalaget med något mer bollinnehav. Några halvchanser får man ut av innehavet. Den farligaste har Arnór Smárason som får iväg ett skott som dock Cajtoft sträcker ut på och lyckas rädda.
J-Södra ligger väldigt lågt i försvarsspelet och ger Hammarby väldigt gott om tid i uppspelsfasen.

I den 26e minuten får hemmalaget en straff som tas av lagkaptenen Tommy Thelin, han gör inget misstag utan placerar in den säkert i Johan Wilands högra hörn. Straffen känns ganska klar då han tydligt blir dragen i armen.

I den 37e minuten får bortalaget ytterligare en motgång då forwarden Pa Dibba får rött kort direkt efter en situation där bollen inte var i närheten.
Jönköping skapar direkt efter utvisningn en jättechans då Fredrik Olsson trycker iväg ett skott som tar i ribban.

Summerar man matchen efter den första halvleken så är det hemmalaget som leder rättvist. Man har fått ledningsmålet och man får dessutom spela andra halvlek med en man mer på plan.

Avvaktande andra halvlek

Arnor Smarason går ut inför den andra halvlekten och Romulo ersätter för Hammarby, annars är det inga byten som görs.
Den inbytte brasilianaren får direkt ett vasst läge som Anton Cajtoft räddar till hörna som även den blir farlig.

Med dryga halvtimmen kvar är det ärligt talat ingen bra fotbollsmatch, det är mycket felpassningar från bägge lagen. Södra är inte så intresserade att anfall och Hammarby har svårt att skapa några chanser överhuvudtaget.

Hammarby gör ett byte med 20 minuter kvar. Det är snabbe Leo Bengtsson som kommer in istället för Hamad.

J-Södra byter ut comebackande Fredrik Olsson mot Jesper Svensson med kvarten kvar av matchen.

Stockholmslaget har en del chanser när Södra backar tillbaka och försvarar sin ledning sista femton minuterna men man orkar inte få till någon kvittering utan hemmalaget vinner och bryter sin långa svit utan segrar på nio matcher.

“Fantastiskt och kunna bjuda publiken på en seger”

Smålandssporten fick efter matchen ett snack med Fredrik Olsson som är nöjd med återkomsten.
– Otroligt roligt och inspirerande att få springa in för en så stor pubilk och dessutom få bjuda tillbaka genom tre poäng.

Han byttes ut med kvarten kvar och berättar att han var väldigt trött
– Haha, trött var jag absolut Det tröt i benen det sista men jag tycker ändå det kändes bra. Det är ju på en annan nivå än jag är van vid. Det är ju lite andra löpningar och trött i kroppen ska du vara efter en sån här match.

Att man fick både en straff och en utvisning för Hammarby var något man pratade om i paus.
– Vi gjorde lite småjusteringar och pratade om att inte bli fega och backa tillbaka, försöka hålla i bollen och vinna kamperna. Tycker vi direkt efter utvisningen i första gör just detta och fortsätter på samma sätt i den andra.