Svenska paraishockeylandslaget under VM i Pyeong Chang 2017. Foto: Pressbild

Nu står det klart vem det blir som tar över efter Jörgen Lundgren som förbundskapten för det svenska paraishockeylandslaget. Valet föll på den blott 36 år gamle Erik Vikström meddelar Parasport/Sverige i sitt pressmeddelande.

Trots sin unga ålder är Erik en erfaren tränare med många kompetenser. Det unika med Erik är att han har varit tränare för allt från från juniorer till seniorer. En erfarenhet som kommer passa det här uppdraget perfekt, säger sportchefen Niclas Grön.

Vikström har de tre senaste säsongerna varit huvudtränare för division två-laget Mjölby HC och kände nu att det var dags för nya utmaningar.

Jag är redo att testa något nytt och är otroligt inspirerad och motiverad inför vad som komma skall. Att coacha ett landslag är något helt nytt för mig och det ska bli oerhört kul att få arbeta med de bästa spelarna i landet, säger Erik Vikström.

Vad kommer du som tränare kunna tillföra landslaget?
Jag är en tränare som är enormt engagerad, driven och går alltid in i mina uppdrag med 100 procent. Vårt kortsiktiga mål är att kvala in till Paralympics 2018 och det långsiktiga är att kunna konkurrera med de allra största nationerna.

Sportchefen Niclas Grön är mycket nöjd med rekryteringen och tror att svensk paraishockey har en ljus framtid. – Hockeykompetensen är mycket hög i nuvarande ledarstab och jag tror att det är rätt personer på rätt plats för att utveckla svensk paraishockey på lång sikt.